top of page
Drie vrienden

Groepsaanbod

Bright Steps biedt de mogelijkheid om in groepsverband aan individuele ontwikkeldoelen te werken. In de groepen leer je van en met elkaar en vind je herkenning bij je groepsgenoten. 

Er zijn 3 soorten groepen:

  • kidsclub voor kinderen met ASS in de leeftijd van 6 tot 12 jaar.

  • topPEERs voor jongeren van 12 tot 18 jaar

  • oudergroep

kidsclub

De Kidsclub is speciaal voor kinderen met ASS in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Op een ontspannen manier maken de kinderen contact met andere kinderen en ondertussen leren zij zichzelf beter kennen middels laagdrempelige psycho-educatie.

Iedere bijeenkomst bestaat uit 2 delen. Het eerste deel bestaat uit een gezamenlijk activiteit waarin het kind op een speelse wijze leert over ASS, sociale vaardigheden en emoties. Tijdens het tweede deel kunnen de kinderen onder begeleiding (samen) spelen om aan hun persoonlijke leerdoelen te werken.

De wekelijkse bijeenkomsten duren anderhalve uur en worden georganiseerd in Heinkenszand.

topPEERs

Wil jij graag vrienden maken en houden? Vind je gesprekken voeren lastig? Of weet jij niet zo goed om te gaan met meningsverschillen? Dan is de ‘topPEERS’ groepstraining misschien wel iets voor jou!

 

TopPEERS is een groepstraining voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar met ASS. In de 14 bijeenkomsten staat steeds een andere sociale vaardigheid centraal dat jou helpt in de omgang met jouw leeftijdsgenoten. Met een vaste groep gelijkgestemden oefen je tijdens de bijeenkomst, maar je gaat ook thuis aan de slag om wat je hebt geleerd in de praktijk te brengen.

De wekelijkse bijeenkomsten vinden plaats in Heinkenszand en duren anderhalve uur.

oudergroep

Ben je op zoek naar inzicht in het gedrag van jouw kind en hoe je hem/haar kan helpen? Wil je andere ouders ontmoeten en van elkaar leren hoe met alledaagse situaties om te gaan? Dan is de oudergroep wellicht iets voor jou!
 

Tijdens 8 bijeenkomsten leer je wat achtergrond van autisme en ga je aan de slag met de tips om de opvoeding en relatie met jouw kind te verbeteren. Hoewel Geef me de 5 centraal staat, komen ook andere invalshoeken aan bod waardoor dit geen vervanging is voor de oudercursus van Geef me de 5.

De oudergroep wordt eens per maand in de avonduren georganiseerd in Heinkenszand.

bottom of page