top of page
Golden Steel Plate

Maatwerk

Bright Steps biedt maatwerk. Ieder traject is daarom anders. Ze hebben wel allemaal dezelfde opbouw:

Telefonische kennismaking (15 minuten)

Na de aanmelding vindt een telefonische kennismaking plaats. Tijdens dit kennismakingsgesprek krijgt u de gelegenheid om de aanmelding kort toe te lichten en kunt u met mij kennis maken.

Afhankelijk van het type financiering wordt er besproken of het nog nodig is om contact te maken met de gemeente zodat de zorg ook daadwerkelijk georganiseerd kan worden. Vervolgens wordt de intake-afspraak gemaakt.

Intake (1 uur)

Bij Bright Steps hechten we veel waarde aan een goede start. Daarom start ieder traject met een uitgebreide (online) intake. Tijdens de intake stellen we samen de begeleidingsvraag scherp en brengen we de kansen in kaart. Wanneer we beiden vertrouwen hebben in de samenwerking wordt het begeleidingsplan opgesteld. U ontvangt deze binnen 2 weken. Vanzelfsprekend stellen we u in de gelegenheid om op het plan te reageren en desgewenst aan te passen.

Sessies

De richting van de begeleiding staat beschreven in het begeleidingsplan en is afgestemd op de draagkracht en belastbaarheid van het kind en zijn/haar ouder(s) of de volwassene met autisme.

Vast onderdeel van de begeleiding is het netwerk. Bright Steps gelooft namelijk in de kracht van samenwerking. Het systeem wordt daarom betrokken in het ontwikkelingsproces. Aan de hand van een netwerkanalyse wordt gekeken waar kansen en mogelijkheden liggen om niet alleen de persoon met ASS te versterken, maar ook de wisselwerking met het netwerk. Deze netwerkpersonen krijgen de gelegenheid om aan te haken bij de ontwikkeling om zodoende ook zelf een professional te worden op gebied van ASS.

In de begeleiding wordt veel gebruik gemaakt van videomateriaal. Dit materiaal wordt gebruikt om heel nauwkeurig te kunnen kijken naar gedrag, communicatie en oorzaken. 

Evaluaties

Ieder traject kent verschillende evaluatiemomenten met de betrokken personen.

In de jeugdhulp is het van belang om de participatie van de jongere zelf te vergroten. Een onderdeel daarvan is dat de jongere zelf zoveel mogelijk de regie heeft over hoe de hulp eruit ziet. Daarom zal in een vroeg stadium van het traject een kort eerste evaluatiemoment plaatsvinden met het kind zelf en zijn/haar ouder(s). Afhankelijk van de input van het kind zelf, kan het begeleidingsplan bijgesteld worden. Ook bij de latere evaluaties wordt het kind gevraagd om (deels) aanwezig te zijn.

​

Afbouwen

Naar mate het einde van het traject vordert, zal de hulpintensiteit langzaam afgebouwd worden. De cliënt (en zijn/haar netwerk) is namelijk steeds meer zelfredzaam.  

Afsluiting

Ieder traject wordt afgesloten met een eindevaluatie. In deze evaluatie blikken we niet alleen terug, maar kijken we ook vooruit. Het is immers de bedoeling dat de resultaten van de begeleiding geborgen worden voor de toekomst.

Privacy

Voor, tijdens en na ieder traject gaat Bright Steps uiterst zorgvuldig om met al uw persoonsgegevens. Op welke wijze dat gebeurt kunt u terug lezen in deze privacyverklaring.

bottom of page